Restaurant De Blauwe Hollander

Restaurant

Restaurant De Blauwe Hollander

De Blauwe Hollander (The Blue Dutchman) heeft haar deuren geopend op 1 april 1979. De naam "Blauwe" verwijst naar de blauwe uniformen die werden gedragen door de Nederlandse mariniers die naar Indonesië en Suriname werden gestuurd om als permanente vertegenwoordiger van Nederland te blijven.

Interessant genoeg werd de Nederlandse keuken meer gewaardeerd door de mannen boven de zee, omdat het hen nostalgisch maakte en hun verlangen naar Nederland temperde.
Wij, 'Restaurant De Blauwe Hollander' werken met seizoensproducten zoals Nederlandse asperges en Boerenkool als een deining in het seizoen. Naast het werken met seizoensproducten, werken we ook met uitstekende WEEK SPECIALS in het restaurant.

Wij bieden onze gasten de oude authentieke Nederlandse gerechten, waaronder stamppot en de wereldberoemde stevige erwtensoep (snert).
Voor onze vegetarische gasten bieden wij ook verschillende maaltijden. Onze beroemde groentetaart met geitenkaas en zelfgemaakte ketchup wordt daarom goed ontvangen door onze vegetarische gasten.

Dit wereldberoemde restaurant, gelegen aan het Leidseplein in Amsterdam, is nu meer dan 30 jaar oud en heeft verschillende eigenaren gehad. Maar de Nederlandse keuken is er altijd in geslaagd het typische bestaan en de authenticiteit van het eten te behouden.

Social

Openingstijden

Maandag tot zondag: 11:00 tot 22:45