Mikkeller at Morebeer

Café-restaurant

Mikkeller at Morebeer

Mikkeller bij MoreBeer is een samenwerking tussen Mikkeller at Morebeer Brewing en heeft een uniek concept.

Vijftig procent van de tapkranen is gereserveerd voor de speciaalbieren van deze internationale Deense brouwerij. Op de andere helft van de kranen: bieren van Dutch Morebeer Brewing van Peter van der Arend. Daarnaast worden er twee Gulpener bieren geschonken, plus nog negen wisselende bieren van de tap. Voor liefhebbers van Craft Beer is er genoeg te genieten.

Maar er is meer: de keuken serveert half veganistisch, half natuurlijk vlees. Chef Jesse Oudejans specialiseerde zich tijdens de lockdownperiode in veganistisch koken. Zijn nieuwe menukaart is vooral geïnspireerd op de Aziatische en Zuid-Amerikaanse keuken. “We gebruiken bijvoorbeeld de veelzijdige Japanse vleesvervanger seitan. We maken het zelf, in allerlei vormen, voegen er onze unieke kruidenmengsels aan toe en combineren het met lekkere huisgemaakte bouillons.”

Voor niet-veganistische gasten staat kwaliteitsvlees van de lokale leverancier Vleesch & Co op het menu. Dit is natuurlijk vlees van biologisch gecertificeerde kuddes die hun hele leven buiten in Nederlandse natuurgebieden doorbrengen. Peter van der Arend: “Door half vegan en half vlees aan te bieden, bedienen we al onze gasten. Als veganist of vegetariër heb je in veel restaurants de keuze uit een veggie burger of diezelfde quiche. Tegelijkertijd kunnen vleesliefhebbers behoorlijk berooid raken in vegetarische restaurants. Wij combineren het beste van twee werelden. Eten is socialiseren. Nu is er genoeg voor iedereen om te kiezen en te genieten. Met - natuurlijk - een lekker glaasje bier!”

Social

Openingstijden

Openingstijden:

Zondag tot donderdag: 16:00 H - 24:00 H

Vrijdag & zaterdag: 16:00 H - 02:00 H